Autoverzekeraars:

Zie hieronder Autoverzekeraars voor het aanvragen van een Autoverzekering.
Testoordeel is afkomstig van de Consumentenbond.

FBTO | Testoordeel 7,9

Naar aanbieder ❯❯

Centraal Beheer | Testoordeel 7,6

Naar aanbieder ❯❯

Ohra | Testoordeel 7,6

Naar aanbieder ❯❯

Autoverzekering aanvragen

Een autoverzekering aanvragen is niet moeilijk. Zeker als je de beste verzekering al gevonden hebt. Daarom is het goed om verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Heb je al jaren dezelfde verzekering voor je auto? Dan kan het zomaar zijn dat deze niet meer aansluit bij je de dagwaarde van je auto. Of je betaalt een veel te hoog bedrag aan premie. Door een onafhankelijke vergelijking ontdek je snel en eenvoudig welke autoverzekering het beste en het goedkoopste is. Je kunt zelf aangeven wat jij belangrijk vindt, zodat je alleen betaalt voor wat je echt nodig hebt.

Voordeligste autoverzekering met de beste dekking

Als je een auto hebt, ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten. Zonder verzekering mag je niet in je auto rijden. Er zijn veel aanbieders bij wie je een autoverzekering kunt aanvragen. Als je je gaat oriënteren weet je vaak nog niet zo goed wat de beste keuze voor je is. Daarom is een goede vergelijking van verschillende verzekeringsmaatschappijen onmisbaar. Op die manier vind je gemakkelijk de goedkoopste autoverzekering met de beste dekking. Die verzekering past het beste bij jouw persoonlijke situatie.

Hoe vergelijk je autoverzekeringen?

Voor het vergelijken van autoverzekeringen heb je een aantal gegevens nodig. In de eerste plaats is dat het kenteken van de auto, die je wilt laten verzekeren. Ook je geboortedatum en postcode vul je in. Daarnaast is het aantal schadevrije jaren belangrijk voor de premie die je gaat betalen. Tenslotte wordt er ook gevraagd hoeveel kilometer je per jaar denkt te gaan rijden. Op basis van deze informatie kan er een goede vergelijking worden gemaakt. Je krijgt direct een overzicht te zien van de verzekeringen die het beste bij je passen. Ook die kun je onderling vergelijken, zodat alleen de allerbeste over blijft.

Drie soorten autoverzekeringen

Er zijn drie soorten autoverzekeringen waaruit je kunt kiezen, ieder met hun eigen dekking. De WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) autoverzekering dekt schade die jij aan anderen of aan hun bezittingen veroorzaakt. Dit is een basic verzekering, die vooral geschikt is voor oudere auto’s, van acht jaar oud of meer. De WA beperkt casco autoverzekering dekt meer schade. Zo ben je onder andere ook verzekerd voor diefstal van je auto of hagelschade. De meest uitgebreide autoverzekering is de WA casco verzekering. Hiervoor betaal je dan ook de meeste premie. De WA casco verzekering dekt ook schade aan je auto als je er een aanrijding mee hebt gehad.

Aanvullende verzekeringen

Als je een autoverzekering aanvraagt, wil je een verzekering met een goede dekking. Vergelijk daarom de verschillende verzekeringen goed met elkaar. Het kan goed zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten, zoals een ongevallen-inzittendenverzekering of een schadeverzekering voor inzittenden. Hiermee wordt persoonlijk letsel en schade aan de bezittingen van mensen die met je meerijden vergoed. Ook is het mogelijk een aanvullende rechtsbijstandsverzekering motorvoertuigen af te sluiten. Dit is niet nodig als je al eerder een rechtsbijstandsverzekering verkeer hebt afgesloten.

Heb je de ideale autoverzekering gevonden?

Na het maken van een vergelijking weet je welke autoverzekering het beste bij je past. Deze kun je vervolgens online aanvragen. Je ziet direct of je aanvraag geaccepteerd wordt door de verzekeringsmaatschappij. Als dat het geval is, krijg je een voorlopig dekkingsbewijs via e-mail. De definitieve polis en het verzekeringsbewijs, de zogenaamde groene kaart, ontvang je uiterlijk binnen twee weken. Met de voorlopige dekking mag je gewoon in de auto rijden. Zie je er toch liever vanaf? Dan kun je de verzekering binnen 14 dagen zonder kosten en opgaaf van reden annuleren.