Internet aanvragen

Als je internet wilt aanvragen, heb je keuze uit allerlei providers en pakketten. Het is vaak lastig te onderscheiden welk internetpakket het beste bij je past. Daarom is het verstandig om een vergelijking te maken tussen de verschillende internetaanbieders. Dat doe je gemakkelijk met een online vergelijking. Zo ontdek je het ideale abonnement voor jouw situatie en kun je gemakkelijk het juiste internet aanvragen. Daarbij gaat het vooral om wat jij belangrijk vindt. De prijs van het abonnement of de internetsnelheid bijvoorbeeld. In de vergelijking kun je dat via filters precies aangeven.

Wat voor internet wil je aanvragen?

Er zijn verschillende internetpakketten waaruit je kunt kiezen. In de eerste plaats is dat het alles-in-1-pakket. Dit is een abonnement met internet, telefoon en televisie. Het handige van zo’n abonnement is dat je alle diensten van één provider afneemt. Je krijgt dus ook maar één factuur waar alle kosten op staan. Het is ook mogelijk een pakket met alleen televisie of alleen telefoon aan te vragen. Omdat dit een combinatiepakket is, zal de prijs ervan aantrekkelijk zijn. Wil je alleen internet? Ook dat is mogelijk. Door het maken van een goede vergelijking vind je eenvoudig het abonnement dat het beste bij jouw internetgebruik past.

Waar let je op bij het afsluiten van een internet abonnement?

Snel en betrouwbaar internet is erg belangrijk, zowel voor thuis als voor je werk. Hoe snel internet is, hangt voor een deel af van het type aansluiting dat je hebt. De hoogste snelheid behaal je met glasvezel- of kabelinternet, hoewel ADSL ook mogelijk is. Gebruik je internet alleen om af en toe te surfen of een e-mail te versturen, is een lagere snelheid niet zo erg. Maar wil je online gamen of films streamen, is een hoge internetsnelheid via glasvezel veel fijner. Let er wel op dat glasvezel internet nog niet overal in Nederland beschikbaar is. Via een postcodecheck kom je er snel achter of je er in jouw regio gebruik van kunt maken.

Voordelen van glasvezel internet

Er wordt hard gewerkt aan het glasvezel netwerk. Zo komen er steeds meer aansluitingen bij. Het grote voordeel van glasvezel is dat je je eigen internetverbinding hebt. Je hoeft dus nooit meer te delen met anderen, waardoor de snelheid omlaag gaat. Bovendien kun je met glasvezel internet even snel uploaden als downloaden. Grote bestanden zorgen dus niet meer voor vertraging. Glasvezel- of kabelnet is een goede keuze als je bijvoorbeeld televisie kijkt via internet of gebruik maakt van andere diensten, die een snel internet vragen. Vergelijk de verschillende aanbieders van snel internet met elkaar om te zien welk abonnement het beste bij je past.

Online aanvragen

Het aanvragen van internet gaat online het snelst. Je meldt je simpelweg aan bij de provider van je keuze. Die zal je aanvraag in behandeling nemen en je aanmelding bevestigen. Ook ontvang je de leverdatum waarop je nieuwe abonnement in zal gaan. Als je je na je aanmelding toch nog bedenkt, kun je de aanvraag binnen 14 dagen kosteloos en zonder opgaaf van reden annuleren. Wil je je abonnement wel laten ingaan? Dan zorgt je nieuwe provider voor een goede overstap en de installatie van je internetpakket.