Beste Keus:

Beste providers voor het aanvragen van een Sim Only abonnement.
Testoordeel afkomstig van de Consumentenbond.

Simyo | Beste Keus | KPN Netwerk|
Maandelijks Opzegbaar |
Testoordeel 9,1

Naar aanbieder ❯❯

Youfone | Per Maand Opzegbaar |
Testoordeel 8,7

Naar aanbieder ❯❯

Ben | Elke Maand Opzegbaar |
Testoordeel 8,6

Naar aanbieder ❯❯

KPN | Elke Maand Opzegbaar |
Testoordeel 8,5

Naar aanbieder ❯❯

Tele2 | Maandelijks Opzegbaar |
Testoordeel 8,1

Naar aanbieder ❯❯

Budget Mobiel | Per Maand Opzegbaar |
Testoordeel Onbekend

Naar aanbieder ❯❯

Sim only aanvragen

Is je telefoon nog helemaal naar wens, maar wil je liever een nieuw abonnement? Kies dan voor sim only, dat ‘alleen een simkaart’ betekent. Bij een sim-only abonnement hoort alleen een databundel, maar geen toestel. Je ontvangt een nieuwe simkaart met een abonnement dat je helemaal naar wens kunt vormgeven. Om te weten welk abonnement het beste bij je past, maak je een online vergelijking. Zo zie je direct welk provider de beste aanbieding voor jou heeft en vind je eenvoudig een sim only abonnement dat aan al je wensen voldoet.

SIM Only contract/abonnement afsluiten?

Als je een abonnement wil afsluiten zonder daar een smartphone bij te nemen is dit een SIM-Only abonnement. Bij dit abonnement betaal je enkel de maandelijkse kosten voor de simkaart in je telefoon en de belminuten, berichten en het internet. Op deze manier kun je geld besparen wanneer je nog geen nieuwe telefoon nodig hebt. Tegenwoordig biedt bijna iedere provider deze service aan. Naast de grootte en services die je abonnement biedt is het goed jezelf af te vragen of je het abonnement maandelijks op wil kunnen zeggen. Deze optie kost vaak iets meer, maar geeft je wel de mogelijkheid je abonnement maandelijks op te zeggen wanneer je toch een nieuwe smartphone met abonnement wil.

Wat vind jij belangrijk?

Het samenstellen van je ideale sim only abonnement is helemaal aan jou. Bedenk daarom waar jij het meest behoefte aan hebt. Ben je vooral veel aan het bellen? Dan ligt de keuze voor onbeperkt bellen voor de hand. Gebruik je je smartphone bijna alleen om te internetten? Kies dan onbeperkt internet, waar je veel plezier van zult hebben. Je kunt de nieuwe simkaart gewoon in je eigen telefoon plaatsen. De maandelijkse kosten van een sim only abonnement zijn laag in vergelijking met een abonnement waarbij je ook voor het toestel betaalt. Daarom is sim only een goede keuze als je een voordelig abonnement zoekt.

Hoe vergelijk je sim only abonnementen?

Om een goede vergelijking te maken, geef je eerst je voorkeuren aan. Hoe lang bel jij gemiddeld per maand en hoeveel data verbruik je bij het internetten? Aan de hand daarvan kies je het aantal belminuten en MB’s dat je nodig denkt te hebben. Daarnaast kun je kiezen wat het maximale maandbedrag mag zijn, welke internetsnelheid je wilt hebben en of je 3G of 4G tot je beschikking wilt hebben. Vink ook aan welke provider je het liefst hebt en wat de looptijd van het contract mag zijn. Na de vergelijking krijg je een selectie van de beste abonnementen te zien, die je onderling ook weer kunt vergelijken. Zo vind je snel en gemakkelijk het sim only abonnement dat de beste keuze is voor jou.

Simlockvrij toestel en nummerbehoud

Om gebruik te kunnen maken van sim only heb je een simlockvrije telefoon nodig. Als je je telefoon zonder abonnement hebt gekocht, is dat meestal het geval. Heb je je toestel bij een abonnement gekregen? Dan is deze het eerste jaar meestal gelockt. Om de telefoon te unlocken, neem je contact op met de provider van het abonnement. Hier zijn meestal wel kosten aan verbonden. Als je overstapt naar een sim only abonnement bij een andere provider, is het mogelijk je eigen nummer te behouden. Dat is wel zo gemakkelijk. Het is dan alleen een kwestie van de simkaart in je telefoon plaatsen om gebruik te maken van je voordelige sim only abonnement.

Gemakkelijk aanvragen

Wil je een sim only abonnement aanvragen? Kies dan uit de vergelijking het contract dat het beste bij je past. Je kunt het direct bij de provider aanvragen. Na de aanvraag heb je twee weken bedenktijd. Zie je er toch liever vanaf? Dan kun je je aanvraag binnen 14 dagen kosteloos en zonder opgaaf van reden annuleren. Toch overstappen? Dan wordt alles netjes voor je in orde gemaakt en ontvang je de simkaart die bij het abonnement hoort. Een sim only abonnement is gemakkelijk en voordelig. Hiermee kun je besparen op je telefoonkosten.